divendres, 8 d’agost de 2008

Alp i el Caos Circulatori. la llei del mes fort

Alp i per la seva extensió la Cerdanya darrerament ha perdut pes el sector primari i ha prosperat moltíssim el sector terciari , i el turisme en particular, però per que el turisme gaudeixi del nostre poble i de la nostra comarca hem de intentar de com a mínim es trobi a gust i trobi agradables les nostres coses. i aquí es on trobo a mancar cert interès per què això funcioni així. a lo millor es degut que això no aporta diners a les arques municipals .

Començarem per la Font de Can Balet o Font de la Guia on darrerament hi ha una furgoneta que la fa servir de pàrquinq particular , i si algú te ganes de beure de la font ha de fer esforços per poder anar-hi ,com a mínim s'ha de disposar de un màster d'alpinisme per poder beure un glop d'aigua . juntament amb la font i podem trobar el safareig , un safareig magnific i espectacular però que des de fa un temps hi podem trobar un cotxe privant al pas del mateix i un abeurador per els animals que també el fan servir de cotxes per sort ara al poble ja no tenim vaques que tinguin que anar a beure, sinó ho haurien de fer al Casino Municipal , voleu dir que no podríem arreglar això. molt poques coses disposem per ensenyar a Alp per poder veure només es cal que aquests pocs llocs els tinguem tapats amb cotxes i altres coses, així no fomentem pas el turisme. Be Sr. Alcalde de pas l'he de felicitar per l'adequació de la font de fontrillans, per lo menys veig que es mouen una mica.

Les voreres i les carreteres, un altre punt a tractar és la utilització de les voreres com a lloc d'aparcament, si les voreres són per els vianants i les carreteres per els cotxes algú em pot explicar si aparquem els cotxes a les voreres i tapem aquestes per on farem passar als vianants, i una cosa encara millor si hem de fer servir les voreres de pàrquinq no cal que els hi fem posar llambordes ("adoquines") ni res per el estil amb una mica de quitrà o una mica de ciment en hi hauria prou ,i no caldria incrementar els costos als promotors. Però clar el problema potser ve en que la Casa Gran ha de donar exemple, per tant si volem que els cotxes aparquin fora de les voreres els primers cotxes siguin els que tenim davant de la casa de tots.En quan al caos en aparcaments hem de ressenyar un altre problema es el del aparcament de cotxes a camins on son estrets i provoquen que els cotxes aparcats als dos costats dels carrers redueixin els carrer amb dos sentits a un sentit, i llavors prosperi la llei del mes fort ja que com només pot passar un sempre passa el que te mes cara o sobretot el que te el cotxe mes gros, voleu dir senyors de la Casa Gran que amb una aplicació de direccions úniques a carrers com el Nord i Avinguda Cerdanya no aconseguiríem que el tràfec fos mes fluid. i marcar al costat del carrer lloc per aparcar i sense tenir que fer-lo damunt de la vorera.


perquè casos con el que veureu a continuació no és produeixin més, cotxes aparcats al mig de un carrer o tallant aquest,o con aquells que van a buscar el diari i deixen el cotxe al mig del carrer , o els camions dels comercials que aparquen per a descarregar a qualsevol hora del dia , perquè no assignem unes hores perquè aquest camions puguin descarregar i així deixem que tothom campi a les seves.

De pas també em demano perquè s'ha de posar un gual, si davant del mateix hi aparca un cotxe no el pots treure, no te massa gràcia tot plegat

per acabar si de veritat volem un poble turístic, comencem per tenir un trafic regulat , les primeres imatges son fonaments en un municipi , i la gent sol menjar sempre per els ulls

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Vist el seu post d'avui el primer que he fet estat anar a la pàgina web de l'ajuntament. Vist el que vist, i sota la ignorància li faré diferents aportacions que acabaran amb una conclusió.
Acció/reacció. L'apartat de turisme està en blanc. La web és clar que té un format determinat ( dinàmic), i en aquest cas és el consistori qui li toca anar omplint tots els apartats.
És sorprenent, anem per parts:
1. pàgina d'inici des del mes de març del 2007, anunciant pàgina nova.... sense comentaris
Dins de la pàgina principal, que ve a ser com la rotonda d'entrada del seu poble ( sense consistència) ens trobem l'agenda.
2. AGENDA= espai sense res de res, vol dir que no hi ha alguna activitat a l'entorn? segur que si i més el més d'agost...
Arribem a l'apartat de Guia del Poble, sense cap tipus de foto al principi ni res que t'enamori ( la seva població té coses que enamorant a fons). Si no ets una persona impacient no trobes res, perquè el contingut està tot a la dreta ficat d'una manera freda i sense forma ( és com una vedella sense bolets).
M'agrada veure en aquest apartat fred i amb poques formes que en l'espai de Organismes no hi hagi una cosa tant important com la vostra oficina de turisme ( després ja explicaré el pq)
En la guia de serveis trobem tot allò que ens pot fer servei. Quan arribem a subministrament ja es la pera, pq aqui és on a més tenim fotos.... quin luxe !!!!
I entrem a Oficina de Turisme!!! com, turisme???? sants trons, no hi ha res de res... perdó si hi ha el lloc físic de turisme, una dreça i poc més.
Aquí és on volia arribar, una població com ALP i per el lloc que està ubicada no es pot permetre aquest luxe d'estar incorporat dins d'una pàgina standar.
No podem anar d'aquesta manera de cap manera!!! sr batlle no és un problema de € no pas, és un problema de cervell.
Quants cops s'ha mirat vostè la pàgina? cap?
El turisme és una font de riquesa, malgrat al seu partit no ho volguí acceptar de cap manera, però la realitat és aquesta.
Jo sóc del pensament que al PSC si pogués manipular una mica més ( experts amb manipulació i noves paraules en el món català), a Alp i posaria oliveres i en indrets com la costa daurada canviaria el mar per camps plens de vaques. Algun dia m'agradaria entendre aquesta filosofia de partit (psc). Si realment vol fer d'Alp un destí turístic miris el que té i entre d'altres coses ratificacions com " casc antic" per nucli, és per Alló de "dóna corda al català", una campanya més....

ALP2500 ha dit...

Hola pelsiguem , moltes gràcies per la teva aportacio i benvingut a la realitat del meu municipi, així és Alp i així actuem, no sabem vendre de entrada perquè tampoc sabem apreciar lo que tenim, i així anem malament. Te tota la raó , en quan a que Alp és ara un poble dedicat integrament al Turisme i si és així el Edifici més important del nostre municipi es la Caseta de Turisme, des d'on ens han d'adreçar a tots els llocs importants del mnicipi. i una dels mitjans de informació es internet i dintre aquest gran món la pagina del municipi es la millor presentacio que podem tenir, i la nostra es caduca, feta per la diputació en un model ja fet, i amb puc suc, pero que hi farem m aixi es Alp i així el volen vendre la gent que mora la casa gran.

Anònim ha dit...

Internet a passat a ser l'eina més important a l'hora d'escollir on volem anar els dies que tenim lliure.
Una bona presentació d'entrada i per Internet et dona peu a visitar aquella població virtualment. Que vol dir això? doncs que si l'internauta descobreix una bona presentació segurament gastarà uns minuts amb visitar-lo virtualment. És per aquest motiu que la pàgina del seu municipi si ha fet número i veu que una part important dels ingressos venen derivats del Turisme, en aquesta caseta que vostè diu i té que posar més elements. El primer de tots una bona pàgina amb la imatge més bonica d'Alp, amb fotografies que t'il.lusionis per visitar-lo. En l'apartat excursions en tenim algunes de fotos i són petites.
Bé vull pensar que el seu alcalde veurà aquestes crítiques constructives i posarà fil a l'agulla.

Anònim ha dit...

Sr. Pere Sacases vostè també està treballant pel turisme des d'aquest blog. M'apunto amb algunes opinions de "pelsiguem" i aporto una cosa més. Utilitzi aquest blog per dues coses: 1 il.lusionar els que entrem amb els indrets que de ben segur tenen molt bonics, i dos, tal i com està fent utilitzi-la per a denunciar aquestes coses que explica. De fet avui aquella furgoneta ja tindria que està fora.

ALP2500 ha dit...

moltes gràcies pelsiguiem i padró dels quatre batlles, peró la veritat sigui dita això es com tot, No hi ha mes cec que aquell que no vol veure , ni mes sord que aquell que no vol escoltar.

Anònim ha dit...

bona nit, sr. secases, perduneu el meu retard, pero es que m´heu fet donar una volta per el vostre poble i crec que te voste tota la rao del mon, donç jo mateix he sofert un petit problema en un carrer molt estret i amb doble sentit.- perdoni una pregunta, es possible arribar amb cotxe particular al cim de la tosa? gracias sr.secases, sou un gran comunicador.-

ALP2500 ha dit...

hola sr. rigolisa molt bones, la veritat es que poder es pot pujar amb 4x4 però per poder efectuar aquesta excursió tindrà que passar per l'ajuntament a demanar permís per la clau , o per les oficines de la Molina , que tingui molta sort