dissabte, 11 de juny de 2011

LLista mes votada?. a Robar Carteres

Bé ja era hora per fi s'ha acabat tot el misteri i resulta que en Ramon Moliner serà el proper batlle del nostre municipi, desprès de moltes negociacions i d'altres coses tot s'ha acabat, Ja tenim alcalde i tot ha estat per culpa dels vots del nen Ribera, l'Isidre ha pres una decisió, i aquesta ens ha portat a aquesta encreuada, gràcies Isidre, gràcies per provocar el canvi.
De pas estic content que els Convenients no hagin seguit la regles de joc del patilles Pujol que tenia que governar la llista mes votada, per un cop aquest incompliment de la norma general crec que beneficia el meu municipi.Fins que han sortit les cinc paperetes amb el nom de Ramon Moliner no he respirat tranquil un vot en blanc donava l'alcaldia als marxambrats. 
I parlant de guanyadors en aquest moment en hi ha tres de guanyadors. 
1.- En Salvador Rigola que des de qualsevol núvol ha vist com el partit que va defendre a capa i espasa li ha tornat la pilota quatre anys desprès el que li van fer amb ell, ha estat una victòria amarga per nen de Cal Emili perquè no l'ha pogut gaudir en vida, però segur que estigui on estigui aquesta situació li ha tret un somriure.
2.-En Isidre Ribera Laguarda, la veritat que en Isidre pare del regidor dels esquerdats ha gaudit molt de la situació i molt mes jo he gaudit de tot plegat, fa trenta -un anys el pare de l'Isidre era regidor del municipi i per diferències polítiques els va portar als tres regidors del partit regeneració a la dimissió i juntament amb aquest tres regidors van dimitir la llista en pes.  Al Isidre li van ensenyar el camí de la porta, des de el meu humil punt de vista aquest en nen Ribera ha sabut triar el camí mes idoni i ensenyar la porta al porter de l'anterior situació. Avui veure al senyor Ribera , semblava que havia tancat un cercle que portava massa temps obert, em broma li he comentat que ara ja es podia morir em pau, però que tardés vint anys, m'ha comentat que amb deu ja estaria content.
3.-El tercer guanyador i molt mes important ha estat el municipi d'Alp, ara disposem de un equip de govern nou, cap havia governat, per tant tot el que facin ho vindran condicionats per res ni per ningú, preparat nen Grau que ara et tocara rebre si no fas les coses ben fetes. Només sobraven la tirada de petards al final de l'acte perquè mes que una presa de poder allò semblava un casament.


Ara només em resta veure que farà la oposició, si voldran treballar per el poble o un cop han perdut la mamella del poder sortiran per la porta del darrera i a les fosques.La petita escletxa que es va obrir amb la presentació d'en Ramon ara ha tret el seu fruit.

No voldria acabar tot plegat sense parlar de personatges que amb les seves situacions, han demostrat que em política val tot, Gent que anava a la llista  dels convenients i per una situació econòmica se la castigat  fins fa poc el defenia a mort perquè entenia que no s'havia estat honest amb la seva persona. El problema es que ell tampoc va estar a l'alçada al moment d'aprovar el POUM, aprovar una cosa per despit no es una bona situació política, coses com aquesta et deixa marcat per vida, Perquè un mal tarannà dels companys de viatge no ha perjudicar al poble sencer i això es el que va passar que per despit va votar en contra dels seus ex-companys perjudicant al poble.Però bé ara toca arreglar aquests desperfectes, tot just serà la primera cosa que han de fer aquesta gent que ens governarà els propers quatre anys.


11 comentaris:

Pixapí ha dit...

A la política i a la vida un recull el que sembra,durant molts anys els dinosaures dels marxambrats han anat trinxant el que ara havien de recollir.
Deixant les metàfores de banda, El temps dirà si el pacte es bo o no, però s'ha de felicitar als Ribera per haver estat sempre coherents amb les seves idees, cosa que l'equip de marxambrats no ha fet.

ALP2500 ha dit...

Si Pixapi en primer lloc moltes gràcies per participar, en segon lloc un s'ha de treure el barret amb la integritat de la gent, i com sempre la Gent de Can Ribera han estat coherents amb el seu pensament. La veritat que serà el temps qui ens donarà raó de si els Esquerdats i Convenients han fet un bon pacte o no.
Un altre Tema important es que els quatre Esquerdats han tingut mes pes decissiu que tot un endavant Cerdanya que va tenir una arrancada de cavall i aturada de ruc.

jordi ha dit...

amb això últim jo personalment m'he perdut. Explica si us plau.

ALP2500 ha dit...

Perdona Jordi, a vegades llegeixo masses coses i desprès parlo de elles sense explicar-les, resulta que estava llegint un escrit de un militant de Endavant Cerdanya el qua deia que havia estat tot un èxit el resultat electoral, jo a nivell comarcal veig que ensorrant Cerdanya tindrà mes o menys dos regidors que podran accedir al Consell mentre que la pobre llista dels esquerdats el més segur es que en tingui una i algun llibertat perdut per allí, es a dir menys llistes i menys participació i quasi bé la mateixa representació.
Per tot això no calia tanta moguda, aquest es la meva queixa.
Pensa que esquerra no tenia llistes, a la capital de la comarca, lloc que equival a la meitat de la comarca, per tant a la meitat dels vots.

jordi ha dit...

Et trec de dubtes:
CiU 12
EC 4
PSC-PM 2
ESQUERRA-AM 1

vots totals:

Total de vots i de regidors als municipis de la comarca:
CiU 4681 vots i 68 regidors
EC 1733 vots i 23 regidors
PSC-PM 726 vots i 14 regidors
ERC-AM 636 vots i 10 regidors
PP 329 vots i 2 regidors

Al 2007 va ser:
CiU 9
ERC 8
PSC 2


al 2011 EC+ERC=5

ALP2500 ha dit...

Gràcies Jordi ets tot un centre de informació, Endavant Cerdanya va treure 729 vots a Puigcerdà mentre que els Esquerdats no se hi van presentar. El que esta clar que els partits anomenats independentistes han perdut poder a la nostra comarca, com sempre i aquest cop encara mes descarat el que està clar que això es una comarca convenient.
i així demostra el tarannà del la nostra comarca, ens agrada això del peix al cove i la venda de catifes, nassos no podíem ser un pel mes revolucionaris i cridar un pel mes envers d'abaixar el cap i callar com uns putes, potser si cridem una mica algun cop es escoltaran sinó sempre ens tindran per els beneits de torn.

jordi ha dit...

Els de SI, van treure 45 vots a Puigcerdà. Crec que ni ells es creien aquestes eleccions

ALP2500 ha dit...

Si Jordi això era e mateix que ha passat amb el pp a altres llocs que busquen el poguer dir que s'han presentar i la calderilla que dona cada vot. 45 vots amb una llista de 13 persones equivalen a 3 i escaix per integrant això vol dir que no t'ha votat ni la familia.

ALP2500 ha dit...

Perdoni senyor Jordi no se si l'he contestat amb la seva pregunta del comentari primer, es que avui he tingut una trucada que em demanava si li podia explicar el darrer pàrraf i clar no tinc clar si el seu comentari anava dirigit als esquerdats o al senyor Convenient que va votar en contra del tarannà politic dels seus companys, em podria vostè ensenyar la llum si us plau, moltes gràcies.

jordi ha dit...

era curiositat, de la política d'Alp a part de parlar amb algun vilatà, m'assabento pel teu bloc.

ALP2500 ha dit...

Ostres Jordi, llavors no anem bé , ja saps que aquest blog es molt subjectiu. Sempre intenta anar contracorrent, el que passa que ara hi ha masses rius i les corrents porten masses direccions per tant la bruixula està una mica descol·locada.
Gràcies per perdre el temps amb els meus escrits.