dijous, 20 de juny de 2019

Candidats que no es voten a ells mateixos, o informar sense contrastar

Avui ha sortit una notícia al regio 7 sobre la Cerdanya on hi havia una llistes electoral on els candidats no votaven ni la seva pròpia llista. {noticia}.
llavors llegeixes una miqueta i veus que es tracta de partits que presenten candidats que no pertanyen al municipi, per tant es imposible que es votin a si mateixos. Un cop llegeixes la noticies ho clarifica però si només mires el titular porta a engany.

I parlant de llistes fantasmes , si mirem al municipi de Urús,on en el darrer moment un candidat dimitexi per motius de no voler presentar la declaració de bens, resulta que ha entrat un candidat amb molt pocs vots, minim diria jo, i ara desprès de tot plegat tenen un regidor del partit popular,

Tothom està en el dret de fer el que cregui, però un abans de fer el pas s'hauria d'informar de les consequències de tot plegat, ara resulta que han de soportar un regidor extrany, que no coneix el poble i aquest ha de decidir sobre el mateix. Bé cada poble recull el que sembla, dons bé qui sembla fems nomes pot recollir merda.
2 comentaris:

Jordi ha dit...

Regidor amb 6 vots, fantàstic.
De totes formes, soc del parer que la declaració de bens no tindria que ser pública, si que es te que presentar, però que quedés en una base de dades confidencial a disposició d'alguna autoritat.
Es el meu parer.

ALP2500 ha dit...

Be Jordi aquest es un tema dificil de tractar, jo soc partidari de que això s'hauria de presentar davant un notari, i aquest gestionar aquestes dades, perquè ara que tant està de moda la protecció de dades, resulta que els bens de les persones que es presenten a les alcaldies estan al abast de tothom.
Aixì es perderia aquest morbo de veure els bens de tothom, perquè en si mateix tots es treuren coses, per tant si no es una cosa oficial i secreta poc hi ha a contrastar.
El tema de Urús , com ja va passar a Meranges els darrers anys, que llistes del partit popular amb una representació mínima i quatre vots mal comptats resulta que obtenen un representant ,per abandó, mort, ect de el regidor elegit. Però clar en el fons els hi hem d'agrair que aquesta gent es presenti perquè sinó estariem els darrers quatre anys amb un representant menys.Cosa que a vegades potser es millor que portar l'enemig al costat.