dijous, 30 d’octubre de 2008

La Cerdanya, i les Nevades, dos fets incompatibles


Està Clar son incompatibles Cerdanya i la Neu, problemes quan no n'hi ha i més quan en hi ha coses de la vida
La Cerdanya i les Nevades semblen dos pols oposats, una comarca com la nostra on les nevades per la tardor i fins la primavera era un fet constant , darrerament el fet que nevi una miqueta es un caos circulatori , cotxes mal aparcats o abandonats a mitja carretera, carreteres sense netejar, cotxes abandonats al mig de camins, ect.

Bé Avui us vull parlar de l'actuació dels mossos d'Esquadra durant aquests fets, no es normal que davant una carretera en mig mal estat es talli totalment al transit i ja esta, per aquest motiu es va tallar la carretera de la Collada i la Carretera de Das a Masella, Aquest segon cas no deixa d'ésser curiós mentre que la empresa Pasquina fa obres a la Carretera de Alp a Masella i només disposem com a camí de circulació la Carretera de Das, els senyors Mossos van tenir la gran idea de posar dues tanques i tallar la Carretera, ni un agent explicant res , només tanques i apala ja està.

Si així actuen els agents de vetllat per la nostra seguretat de la Nació catalana potser que tornin els guàrdies civils ,que apart de parlar una llengua diferent en aquests casos eren molt mes professionals.potser es que els mossos no s'han guanyat encara el respecte de la gent de la comarca.

Que va passar amb les tanques, dons com això ho van fer al migdia, la gent que treballa a Masella i baixa a dinar a la comarca quan va tornar es va trobar les tanques posades i ningú que els hi expliqués perquè avien posat aquelles tanques, això si que es informació detallada de la situació. Com podeu preveure lo que va fer la gent va ésser apartar les tanques i tirar amunt, la carretera tampoc estava tant impracticable per poder arribar a Masella, potser si envers de dos nois de la costa aquests agents haguessin estat gent de país no se si ens haguessin trobat amb aquestes trabes .
Però clar potser el remei que van idear era pitjor que la malaltia. perquè estem parlant de un dia entre setmana on els quasi bé tots els conductors son gent de la Comarca que s'han criat amb la neu i que molts disposen de cotxes amb tracció a les quatre rodes per circular, hagués estat molt mes fàcil posar un cartell que digués que era necessari utilitzar cadenes i ja està però no potser tenen ordres de sortir als diaris i donar-se publicitat, dons companys aquest cop ho heu aconseguit.


El segon Cas resulta que com aquestes nevades han arribat abans d'hora en aquest moment no disposen de prou sal per tirar a les carreteres i així disposen de una llampes de gel que podríem fer jugar als xicots de hockei damunt.com diu la dita millor prevenir que curar.