dimecres, 8 de febrer de 2012

Font-romeu Castellà o Francès? mai han parlat de ser Catalans

Desprès de veure la reacció del batlle de Font-romeu el senyor Jean Louis Demelin i que ha demanat trencar el tractar dels Pirineus i tornar a dependre de la Corona dels Hereus de Felip V envers dels republicans, m'ha encantat la manera de enfocar les coses dels Catalans, La veritat es que aquest senyor que parla francès que no coneix la cultura catalana només fa això per treure profit del govern Francès, això també ho van fer els senyors de les Angles i Eina fa uns anys fins i tot el PI del senyor Colom va perdre les vergonyes per defensar aquests personatges que només van a la seva.
Algú hauria d'anar per la Cerdanya Francesa i parlar amb Català, veure com els martinez, garcia Gonzalez marti ect.. gent que va marxar per la guerra Civil i que renega del Català encara que l'entengui i només parla en castellà, aquesta gent es la que volen ara ajuntar-se amb la cerdanya del Sud, si us plau que tots tenim memòria i sabem la manera de pensar de tots.
Jo també els entecs aquests senyors volen passar de ser el sud de França per ésser el Nord de la colònia dels Hereus de Felip V i clar això només li troben aventatges ells, potser ens haurien de demanar per exemple a la gent de la Cerdanya com ho veuen tot plegat. Perquè a vegades tot es pas tant maco com sembla.
I per acabar ells volen ser O Francesos o  Habitants de la Corona dels Hereus de Felip V , per això han enviat cartes al President de la República de França i al Rei Colonitzador no n'han pas enviat cap al President de la Generalitat per tant potser ens ho hem de fer mirar tots plegats.
I mireu que jo soc partidari de una Cerdanya Catalana, sempre que els seus habitants ho vulguin ser sinó que sigui una Cerdanya del Sud Catalana. 


2 comentaris:

Joana ha dit...

Sempre he pensat que el sud de França, els pobles dels Pirineus, estan oblidats del seu govern. Són pobles tristos i amb un aspecte molt decadent i deixat de la ma de déu. És una pataleta, però no crec que París els faci gaire cas i aquí tampoc no els faran cas.

turisme cerdanya ha dit...

Sempre que vaig per la Cerdanya i m'apropo a algún poblet francès penso que estàn deixats de banda, es veuen tristos i apagats! Amb lo maca que és la Cerdanya Catalana!