divendres, 31 de juliol de 2009

Mig Segle del Vent d'en Raimon, i mig Segle d'Eta

Aquest any fa mig segle de que va apareixer la cançó al vent d'en Raimon , una cançó protesta que en un principi no volia tenir conceptes polítics i que va acabar sent un crit a la llibertat i de caire politic [noticia].

Avui per cert també fa mig segle de l'aparició del grup terrorista Eta, que en un principi va lluitar per la llibertat del seu poble i que desprès es va convertir en una panda d'assessíns que només ataquen a traïció i en la foscor.
Aquesta conducta ja no es lliutar per la llibertat del País Basc, ara maten per matar. Només busquen proveir-se dels calers per mantenir-se com a grup terrorista, però clar ells no busquen la llibertat del seu poble, a més hi ha moltes maneres de lluitar per la llibertat del seu poble, però resulta que utilitzar la violència per aconseguir una llibertat disposan de altres alternatives per aconseguir aquesta mateixa llibertat, la paraula, el diàlec, la conversa potser es una arma molt millor que no pas la pistola, i a més d'aquesta manera no moren gent inocent.
Perquè no es cert que amb l'amor i la guerra tot es vàlid, un ha de tenir una mica de integritat i anar matant gent inocent no trobo que sigui un pas per aconseguir la llibertat de cap poble.