dissabte, 1 d’agost de 2009

Programa d'Ajuda Viure al Poble.

El poble d'Alp juntament amb els pobles d'Esterri d'Aneu i vilaller formen part dels 26 municipis catalans que han estat seleccionat per el nou programa viure al poble, que vol finançar equipaments que ajudin els habitants de nuclis de població petits a quedar-s'hi i a fixar població,

El pla està finançat en bona part pels fons Feder de la Unió Europea, i serà gestionat pel Departament Català de Governació. Alp rebrà per aquest concepte 483.000 euros per a un projecte de millora urbana i turística i per vitalitzar econòmicament el municipi.

Bé a veure si els polítics municipals entenen els de Viure al poble i no el confonen per Viure del Poble.

Però el municipi ha de presentar projectes de 600.000 a 1.300.000 euros i s'han de fer càrrec com a mínim de finançar el 45 % del cost de l'actuació.

Això de subvencionar la meitat de una obra vol dir que s'han de fer obres de coses necessàries realment sinó estem llençant el 50 % de una cosa que no es prioritària, i nosaltres de fer coses no prioritàries per gaudir de subvencions en tenim el cul petat, només ens hem de dirigir al famós palau de Congressos i que la veritat allí vàrem enterrar mig poble.