divendres, 12 de juny de 2009

Coca-cola o Craco-cola, El fet diferencial
Ells, els senyors de cocacola, ho han fet merament per un estalvi de calerons, per minimitzar despeses i canviar un sous elevats per un sous mínims, però jo trobo un fet diferencial , a la costa de Girona aquest estiu podreu trobar "cucacoles" diferents, fabricades a cracòvia, ara a més d'ésser polacos beurem cocacola de Polònia.


No crec que aquest canvi sigui per fer la competència a les begudes del país com la cola Despertaferro, però no deixa d'ésser curiós que després de l'impacte dels programes televisius de Tv3, kracovia i polònia ara apareguin begudes amb aquests noms.
Segueixo opinant que no deixa de ser una cosa merament de beneficis econòmics però que a la costa de Girona puguis gaudir d'aquesta begudes fabricada en un país que ens és proper i a més que ens sentim molt identificats per culpa dels veïns del sud.
Ara en época de crisis emprenya una mica que haguem de importat begudes de l'extranger quan fins fa poc les podiem fabricar aquí però aquest es un dels incovenients de pertanya al mercat comú, que per cert a les darreres votacions ja els hi varem demostrar el que ens importat tot plegat.
Bé si aquest ha de ser el primer pas per aconseguir una llibertat total,i així poder trencar les cadenes que ens tenen lligats a l'imperi dons endavant a consumir a partir d'ara Craco-cola.

6 comentaris:

jordi ha dit...

Nomes dir que aquesta coca-cola la compra un distribuïdor de la costa brava depenent de les ofertes que troba arreu d'Europa. Aquest senyor te 4 tràilers i compra coca-cola per tot l'estiu i s'estalvia la imposició de preu a Catalunya per part de l'empresa matriu.

ALP2500 ha dit...

Gràcies jordi, per tant hem de creure que no es la coca-cola la causant de la polonització de craco-cola la costa brava sinó que es questió de un comerciant català que la troba ems barata a Polònia que no pas a Catalunya, osti tu això es així perquè polònia esta al mercat comú, sinó només d'IVA se els menjarien a impostos.

jordi ha dit...

Fixat que de tant en tant als supermercats Lidl i Shlecker porten coca-cola de Alemanya, es pel mateix motiu.

ALP2500 ha dit...

però vols dir Jordi que la cocacola importada de alemanya es mes barata que la que produïm aquí. O la importació es per excedent de producció

ALP2500 ha dit...

Jordi jo amb tot aquestes coses sempre tinc els meus dubtes, els controls sanitaris que es practiquen a Polònia son els mateixos que els d'aquí???
estem consumint alguna cosa que aquí no esta permesa?

jordi ha dit...

No es el fet de que sigui mes econòmica, va depenent de les ofertes de la fabrica, son qüestions de màrqueting. La qualitat te que ser la mateixa, son normatives de la CE. Es de suposar que alguna vegada podríem trobar coca-cola d'aquí en un altre país, tema ofertes.