dissabte, 13 de juny de 2009

Lacerta Agilis, el llargandaix de la pia , te futur


avui he vist treballar als professionals del medi forestal en la captura i trasllat de lloc del llangardaix autòcton de la pia anomenat Lacerta Agilis, amb quina cura el caçaven, com el guardaven en unes caixetes a l'ombra i com el deixaven anar en un altre habitat , un lloc proper amb els mateixes condicions en les que es trobava abans.
Ha estat un matí profitós, perquè de entrada que existeixi aquest animal fa callar a moltes boques que deia que com ells no l'havien vist mai que no existia dons, si existeix i avui s'han traslladat mes de quinze unitats.

La Lacerta Agilis, es un llangardaix
El llangardaix àgil (Lacerta agilis) és un llangardaixx difós en la major part d'Europa i Asia Central, encara que es troba pràcticament absent en gran part de la peninsula iberica, al sud de França d'Itàlia i dels Balcans.
Te un colors variables, la famella es marró i el mascle te una linia verda amb unes taquetes blanques, mengen cigales, mosques escarbats, aranyes ect.. l'hivern s'el passen sota terra i a la primavera surten, la famella posa de 5 a 12 ous

Dons jo m'he sentit molt afalagat per poder participar en aquesta tasca, la veritat que ha estat gratificant, a part de que he viscut d'aprop el que se sent quan veus animalots d'aquests que ningú et creu quan en parles d'ell i que ara s'han de menjar les seves paraules. La gent no li don massa importància aquestes coses, es normal com no aporten calers a ningú, però no deixa de ser un fet diferencial envers els demés, a part de que la natura s'ha de cuidar i conservar perque de ella en vivim. per molt que alguns es pensin que vivim del super.