dijous, 1 de juny del 2023

Dies de Pactes o vendre l'ànima al Diable

 Bé després del resultats del dia 28.05.2023 i veien com tenim la Cerdanya podem dir que resten poc municipis on encara no està clar qui manarà, entre aquests hi ha el meu poble (ALP), Guils, i potser Riu tot la resta el poble ja ha decidir qui vol que mani.

Anem a Guils Resultats Ajuntats 3 Esquerdats 3 i Independents 1, per tant tot depèn de que el Don Maldonado doni el vot a uns o als altres, veien el tarannà de tot plegat anirà a mans dels Esquerdats sinó hi ha un cop de teatre el últim moment. 

Mes difícil trobo la situació d'Alp on el resultat ha estat el següent: Ensorrant_cerdanya 4, Ajuntats 3 Esquerdats 1 i els vius 1 per tant aquí tenim mes joc, hi ha moltes mes combinatòries

1.-Que s'ajuntin les tres llistes perdedores i facin un equip de govern.

2.-Que els Ensorrant pactin amb independents o vius i facin un equip de govern

3.-que pactin Ensorrant i Ajuntants i facin un equip de govern amb 7 regidors

 4.-que les tres llistes amb menys vots passin a l'oposició i mani ensorrant amb minoria 

però veient les ànsies de poder que hi el mes normal que passi es la opció 1 que les tres llistes amb menys vots s'ajuntin i facin un equip de govern. Si s'avenen pot estar bé però amb tres galls al galliners ha o se jo com estarà el corral.

5.-Puigcerda. Esquerdats 5 Ajuntats 4 Futur 4. Tot plegat un guirigall, a veure que passarà resten 15 dies de pactes invitats, de coses rares de jugar amb el consell i l'alcaldia. ja veurem el que passa pero encara podem veure un pacte amb el diable.


Ara ens resta Riu on hi ha tres regidors i tres partits. Esquerats 1 regidor amb 48 vots, Ajuntats 1 regidor amb 25 vots i Ara 1 regidor amb 15 vots. Aquí tenim un petit problema es poden ajuntar els dos perdedor i manar o deixar que mani l'alcalde en minoria. o treballar tots per un mateix fi, el benefici del poble.


Ara bé la gran qüestió tots s'ha omplert la boca de voler treballar per el poble però el que realment busquen són els sous que comporta esta a la Casa gran, per tant Felicitats a tots els que han sortit  i esperar quatre anys mes a veure com evoluciona tot plegat.

A nivell municipal ens resten 17 dies de "dimes i diretes". On tot es possible, però ja veurem com evoluciona

I ara anem al Consell Comarcal a mi em surt aquest combinatòria  Ajuntats 9 Esquerdats 1 Fomut_futur 1 i Enfonsem Llívia 1 per tant si resten així també hi ha d'haver pactes , Però veient el que va passar fa quatre anys amb els esquerdats i el seu trencament trobo que tornarà a manar els Ajuntants. 
3 comentaris:

Jordi ha dit...

Seran uns dies divertits.

Anònim ha dit...

Segons on estiguis jordi. Si er troves enmig de la funcio pots esser que estiguis en probabilitats d'un infart perque crec que aixo sera una muntanya russa.

Anònim ha dit...

Avui hi ha la primera etapa revisio dels vots per correu diferents als dels punts de votacio. Aixo passa quan es contracten diferents impremtes. Ajuntats a replagar 50vots