dimecres, 3 de juny de 2020

Dia 81 del Confinament, La Tora Blava es mira però no es toca

Avui toca parlar de plantes de la muntanya, aquelles que encara que siguin molt maques també son molt perilloses. I la planta estrella de tot el Pirineu es la Tora Blava. 

La Tora Blava es una de les plantes mes verinoses del pirineus, es de les més tòxiques d'Europa i la podem trobar molt fàcilment als prats del Pirineu. Tan sol uns fulles poden matar a un nen o a una persona amb el sistema immune debilitat.
Els animals que pasturen per el costat de la Tora Blava l'eviten, mai se le mengen , la detecten i no tinc clar com poden saber que es tòxica, Nosaltres que no som tant intel·ligents com els animals hem de prendre precaucions amb aquesta planta, tocar la planta i després portar la ma a la boca pot ésser nociu. Mentre tant al país veí encara estant discutint si era precedent o no el canvi de feina del benemerito Perez de los Cobos, perquè l'han cessat de la feina que feia fins ara però això no vol dir pas que l'hagin acomiadat sinó que l'han re-ubicat, mentre dreta i estrema-dreta el tracten d'heroi, els rojos el tracten de espia de la premsa i de procedir a entregar informes secrets a la premsa per la seva publicació i sinó es ell són tot el sèquit d'amiguets que va crear aquell personatge tant nefast per Catalunya que ens va enfonsar la sanitat publica i que s'anomena Jorge Fernàndez Diaz. -[enfonsar sanitat]. 

1 comentari:

Joana ha dit...

Sí,molt tòxica, veure, fotografiar i apa, ja està!!! res més!!