dimarts, 4 d’agost de 2009

El Català, perd pistonada

Moltes ambaixades, molts centres d'acollida, molts mossos però la majoria de tot plegat utilitzen el Castellà com a llengua prioritària, i tots aquests subvencionats o pagant la Generalitat de Catalunya, si no imposen la nostre llengua en els llocs on son amos que farem en el lloc on som mossos.

Han estat els joves subsaharians el que han denunciat que en centre d'acollida on es troben no es parla en català, nomès amb castellà i marroquí. Tot i que en la roda de premsa ha demostrat que ells s'esforcen en parlar el català, Si hem d'obrir oficines d'atenció per parlar altres llengues que no siguin la nostra no te sentit obrir oficines així. Potser ja va sent hora que aixequem una mica la veu i ens fem escoltar, si obrim oficines a altres nacions es perquè la nostra llengua prosperi si no que aquestes oficines les mantiguin els veïns ja que s'utilitza la seva llengua.
[noticia]

A Catalunya Nord hi ha una cirda de recuperar el català, idioma malmès per tots sobre tots els gavatxos han fet el que han pogut per fer-lo deixapareixer de les seves contrades, dons ara onmium cultural , i la federació estant fent un crit a recuperar la nostra llengua, catala sense fronteres es el lema [noticia]

En quan als mossos d'esquadra parlant el castellà ja es un mal molt estès, darrerament vas per el carrer i veus una parella de mossos i quasibé la meitat parlen en castella, així si els encarregats de posar ordres a la societat utilitza una llengua aliena com voleu que la gent corrent utilitza la nostra.