dimarts, 4 d’agost de 2009

Coll de Pal, i la Cerdanya s'esfonsa

Bé el Judes de la qüestió ha estat el municipi d'Alp, bé no pas el municipi sinó el consistori del municipi amb els nous regidors votant per unanimitat la concessió a l'empresa de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya els permisos d'ocupació per l'expansió d'aquesta empresa fins el Berguedà, serà qüestió de fer un remuntador, i aquí comença el declivi de la Cerdanya, la gent no traspassarà el túnel del Cadí i ja faran carreteres, parquins i el que calgui i la gent s'estalviarà el túnel i amb una horeta i quart ja estaran a les pistes d'esquí , jo vull felicitar als regidors del meu municipi per aquesta gran decisió, això es vendre's per un plat de llenties.

Això si tenen les galtes de voler-nos vendre's que ells han fet el gran negoci i que han aconseguit que el telecabina arribi a la tossa d'Alp (que es de tots menys d'Alp que hi arribi per una línia imaginaria) i tot en terreny de Bagà, la veritat es que Bagà guanya per les dues parts i Alp només aportara el terreny per posar-li quatre pilones com a màxim, això ha estat la gran negociació. I el poble d'Alp Cornuts i pagar el Beure, per tant el temps i una canya ens dirà qui te Raó o no jo m'he enquadernat nat aquests nous regidors perquè han estat ells els culpables del que passi al meu municipi a curt termini.

8 comentaris:

jordi ha dit...

Des de fa uns anys els terrenys de Coll de Pal pertanyen a ferrocarrils de la Generalitat, el municipi d'Alp tenia poc a dir. El que pretenen ara es potenciar la línia de tren per a la temporada de esquí (un turisme de luxe :)) i que el telecabina surti directament des del tren. D'altra banda les obres i instal·lacions de Coll de Pal estan subvencionades per ser el Berguedà una comarca minera en reestructuració i això sur a compte.

ALP2500 ha dit...

No Jordi, el telecadira surt del pla agre , que pertany al municipi d'alp i fins el desviament del torrent roig pertany al municipi, d'Alp, desprès passa a ésser del municipi de Baga, en quan a la propietat, molts terrenys son forestals i municipals, en quan als terrenys de Bagà una part eran d'en Samarach i l'altre d'en Ferrusola, ara no conec els propietaris.

Però jo entenc que per potenciar el Bergueda no hem d'abandonar a la cerdanya, en qual al telecabina del tren fins a pista llarga com el d'alp fins a Masella son ciència ficció, perquè son dues inversions que no son rendibles.

Per cert el torrent de coll de Pal es habitat del Lacerta Agilis, llargadaix autòcton protegit.

jordi ha dit...

Fa tres anys la majoria d'aquests terrenys van passar a ser gestionats per ferrocarrils de la Generalitat, que es la mateixa empresa que gestiona la molina i a mig termini tota la infraestructura ferroviària de Catalunya. Tenim que tenir molt clar que aquests sempre miraran en direcció a Barcelona, nosaltres per a ells no deixem de ser puces que de tant en tant piquem, però puces al cap i a la fi.

ALP2500 ha dit...

I de moment si li treus Baqueira Beret i Masella les demès Estacions d'Esquí en poc temps passaran a ésser propietat de la Generalitat de Catalunya, així funciona l'empresa pública, gestionar i apagar el foc provocat per gestors privats dolents. Quasi bé totes les demès amb no poden retornar els crèdits de l'ICF per tant en pocs temps deixaran de pagar aquest crèdit i les propietaris se les hauràde menjar la Generalitat, però clar això nomes passa a determinats medis i empreses mentre els quatre autònoms que es queden sense feina aquests ja s'ho faran, si això es justícia com serà injustícia.

Anònim ha dit...

Que prefereix el poble de Alp:

SER SOLIDARIS I COMPARTIR LA RIQUESA AMB ELS POBLES

VEÏNS, O CONTINUAR COM ARA.


Aquesta per mi es la qüestió: ¿ A la zona de la Tosa de Alp i Puigllençada i ha de haver-hi una gran estació d’esquí o vàries estacions ?.

Cada estació d’esquí rep fortes injeccions de diner públic, per aconseguir en mes o menys èxit, tenir els caps de setmana d’hivern una bona ocupació, i durant la setmana, un lloc a on els col•legits poden fer les seves setmanes blanques, que ja hem sembla be, pro, per dunar vida a un poble i a unes comarques, seria interessant aconseguir un altre vegada turisme de qualitat i de llarga estada.

Imaginem-nos que un dissenyador de estacions d’esquí, sense cap mena de interessos, o sigui, que no es deixes influencià per cap polític, ni per cap ajuntament, ni per cap propietari, industrial o botiguer, en resum, un esquiador totalment lliura de interessos, que sols estimi la muntanya i l’esquí. I que aquets senyor tingui l’encàrrec de fer una sola estació d’esquí.

Per els que coneixem la zona, sabem que tindríem el millor domini esquiable de tot els Pirineus.

No vull entretenir-me en explicar la bellesa i grandesa d’aquestes muntanyes, que tenim la sort de tenir-les aquí i que tothom i de una manera equilibrada podria gaudir.

Preguntes o raonaments que hem faig i que et voldria comentar-te desprès de haver llegit part dels teus comentaris, en el teu bloc. (Per cert el trobo interessantíssim.)

Quant tinguem la independència i aconseguim no estar sotmesos als descendents de Felip V, els de Alp tampoc voldreu compartir la vostra riquesa, amb els vostres pobles, i comarques veïnes ? I que també formaran part de aquesta Catalunya independent?

Tenir una gran estació d’esquí en un país, es una gran riquesa per tothom. Ara que per fi, i després de molts anys, un consistori i uns regidors valents de Alp i que treballen per la unió de les estacions d’esquí de Masella, Col de Pal i La Molina, els tractes de Judes i de empobrir el poble? I de vendre’s per un plat de llenties?

Aconseguir turisme entre setmana, que actualment no ni ha, i ser solidari amb els pobles veïns, axó es empobrir un poble?

Saps qui es va vendre uns terrenys valuosos per un plat de llenties, i amb un engany compartit? Els propietaris de Alp, que tenien terrenys al Pla de Masella. (Axó va passar fa casi 40 anys ). I ara aquets terrenys san convertit en pura especulació immobiliària. AXÓ ES EL QUE HEM DE EVITAR A PARTIR D’ARA.
Qui va comprar i després vendre, i especular, (no precisament per un plat de llenties), amb la propietat de la torre Miró Sans, a la pista llarga? I ara convertida en un monstre immobiliari, quant era un dels recons mes bonics de la Molina?

Tu pateixes per el llangardaix de Coll de Pal, que està protegit, està be, pro i el bonic i espectacular boix grèvol i els avets centenaris que hi havia al jardí de la torre Miró, no estaven protegits ?.

AXÓ ES EL QUE HEM DE EVITAR A PARTIR D’ARA.

DONEM SUPORT ALS QUE VOLEN CONTOLAR LES NOVES MODIFICACIONS I REQUALIFICACIONS URBANISTICAS.

PROU DISBRATS I MENYS ESPECULACIÓ

ALP2500 ha dit...

A veure anonim en primer lloc moltes gràcies per participar, en quan a la solidaritat vols dir que es això si volen invertir calerons que facin el telecabina desde l'estacio de la molina fins a pista llarga o el telecabina des de el pla d'alp fins a Masella, però mal invertir calerons ja ho han fet tota la vida això ja es nota que les peles no son les seves.
En quan als terres de masella venuts per el poble a l'empresa desarrollo de alp mira aqui hi havia molts interesos amagats, hi havia un alcalde que el van fer gerent de l'estació de Masella, hi havia un aguatzil que comprava els terrenys al seu nom i desprès el venia, hi havia tres "bon homes del poble" que deien quines eran les propietats dels terrenys i per ultim hi havia un comprador que comprava tot el que podia, culpable tots,i fins i tot el poble d'alp per utilitzar la seva politica de sempre amagar el cap sota l'ala.
En quan a la torre del fantasma que vols que et digui quan la societat que acaba realitzan les obres hi ha parts interessades de la gent que governa l'ecologia se la passan per el forro de la corbata.

Anònim ha dit...

El comentari que et vaig fer es anónim, pro el vulia firmar i no hem surt, (no m'egraden els anonims) soc l'avimon i no se utilitzar axó del compte de Google, ja m'ho explicarsa quant ens truvem, un saludo.
fiemat, avimon.

alp2500 ha dit...

cap Problema Avimon, ja ho saps, en quan a posar en nom nomès has de marcar quan et diu escull una identitat l'apartat de Nom/Url i ja està i poses el nom que vulguis,així de fàcil,la veritat es que no hi ha cap problema amb ocultar la identitat.