dimecres, 10 de desembre de 2008

Català o Catanyol , aquest es el dilema

Desprès d'escoltar a la ràdio dels capellans parlant del Ministre de Treball del Regne de Felip V parlar del ministre Catanyol, vaig pensar a que es referia aquesta emissora defensora de totes les llibertats del món. i he buscat la definició de Catanyol. Perquè aquests personatges com estan en possessió de la veritat absoluta, ells si que en saben de tot, fins i tot no els hi podem aplicar aquella màxima de einstein que definia que tots som ignorants, però tenim sort perquè no tots ignorem les mateixes coses.

Catanyol es la barreja del català i l'espanyol emprat en sentit pejoratiu per referir-se a una nova llengua sortida de la forta influència de la llengua dels hereus de Felip V envers el català dintre de la nostra nació.
les seves característiques son:
.-Eliminació de frases i locucions catalanes que no s'assemblen als equivalents al Castellà ,exemple xarco envers de bassal
.-Traducció literal al català de les frases fetes del castellà,
.-eliminació dels pronoms febles.
.-Utilització de Barbarismes castellans
Fins i tot trobem defensors d'aquesta nova llengua ,això te un fi, convertir el Català en un dialecte del Castellà , I amb la meva llengua no si juga

El català es la nostra llengua i l'hem d'acceptar com és ja està bé de atacar la nostre llengua des de dintre de la nostra nació, potser si tots plegats anem agafats de la mà en buscar una llengua pura i nostre no ens caldrà utilitzar aquest sortida perquè a mig termini ens pot sortir molt car , perdre una llengua en benefici de les hereus de Felip V això mai, abans aprenc àrab.