Transports metropolitans de Barcelona ha dit no, ha vetat a la Plataforma per la llengua la seva darrera campanya publicitària, aquests paios que s'han forrat amb la lluita entre els que creuen en deu i els que no, no volen promocionar la llengua de la nació on treuen els seus beneficis, bé home el temps i una canya sempre posa als cacics a lloc.[noticia]
Amb el lema el Català suma, bé sumarà per tot catalunya ens en el territori del magninim Hereu, be a partir d'avui Heredero, dons en territori del senyor Heredero no suma el català, potser es degut que segueix les ordres del seu cap, i està aplicant el metodo Zapatero de les matemàtiques en les quals tots les comunitats i les colònies del regne de Felip v aniran per sobre la mitja aritmètica de les mateixes, això es un miracle equivalent al de Jesús amb els peixos i els pans.
Desprès de fotre la paper de gran dictador , ara resulta que tot es un mal entés , i que en volen parlar de tot plegat, potser abans de que la gent els hi digués de tot s'haurien de rumiar les cagades perquè sinó al Heredero el faran caganer honoris Causa per vida.
El català suma, la nova campanya de la Plataforma, parteix de la base que el català està lluny del reconeixement polític de què gaudeixen altres llengües amb el mateix pes demogràfic a la UE. Amb el lema Ep!, vol cridar l’atenció sobre una sèrie de xifres i missatges que posen de manifest la vitalitat i el pes del català en molts àmbits econòmics i culturals de la nostra societat i, alhora, la discriminació a què està subjecta la llengua. La campanya es visualitza gràficament amb la metàfora d’una construcció de Lego per donar a entendre “que la llengua la fem entre tots peça a peça”.Al cinemaLa campanya, que s’estructurarà en quatre parts i durarà fins a finals d’anys, comença denunciant què passa en l’àmbit del cinema. Segons l’entitat, tot i que els espectadors que van a veure cinema en català no para de créixer, només un 3% de les pel·lícules que es poden veure a Catalunya estan doblades al català. La plataforma entén que “els interessos mercantils posen traves a la distribució de cinema en català”.L’entitat, nascuda el 1993, va rebre l’any passat el Premi Nacional de cultura a la projecció social.
Potser si molts polítics aprenguessin del senyor Joan Solà i de la classe magistral que els hi va donar el dia 1 de juliol al parlament, el català no estaria en boca de tots, sinó que seria una nota integrant de la nostra cultura. llastima que els Ciudadnos i en Joan Ferran tinguin aquesta ment tant curta que la democràcia acaba amb els seves paraules.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada