dimecres, 31 de juliol de 2013

Puigcerdà i els passos ramaders.

Els Camins Ramaders són camins públics per on discorre o discorrien els animals en la transhumància. aquests cami són molt importants com a eixos de conexió entre diferents comarques segons la llei aquests camins estan protegits i regulats per la llei 3/1995 de 23 de març de vies pecuàries. aquesta llei estableix que els camins ramaders són bens de domini public i s'ha de garantir el seu ús públic tant en quant facilitin el trànsit animal . o destinat a altres usos. 
 Dons bé i perquè tot això dons bé a la nostre comarca en tenim molts d'aquests camins anava des de Ger passant per talltorta i el Mas d'en Cot fins Age. el Tram que va des de la carretera vella d'Escadarcs a Puigcerda (a l'alçada de Ventajola) fins el creuament amb el Mas d'en Cot , els senyors d'alli han decidit que aquest camí es seu i han posat uns lletreros dient que allò es propietat privada i n'han prohibit el pas. Dons bé senyors el camí aquest no es seu sinó es un camí ramader per tant la propietat no es privada sinó publica. Despres de varies queixes han decidit tapar amb uns plàtics els lletreros de prohibit passar i jo crec que aquesta no es la solució . El que s'han de fer amb aquests cartells es fotren a mar, perquè no tenen cap finalitat i qui no diu que d'aqui a quatre dies tornem a treure el plàstic i tornem a prohibit el pas. 
I al cap d'un temps de prohibir el pas del Camí ramader es perd aquest dret. i axò es el que no s'ha de permetre. Aquest cop el meu amic Salvador gran lluitador d'aquests camis ha obtingut una petita victòria, però no serà completa fins que no es treguins els cartells de prohibició estiguin tapas o no.