diumenge, 15 de setembre de 2013

El Canal hidroelectric de pont de Bar i els Camins Ramaders.

Al municipi del Pont de Bar, a l'Alt Urgell, si monten un circ els nans creixeran per art de màgia, per allí el 2004 van començar les obres de una minicentral hodroelectrica. projecte de propietat privada es clar. Un cop començada es van donar compte que provoca danys al medi ambient i al riu Segre. Per tant es van paralitzar les obres, deixant un nyap increible a la muntanya,
les obres van continuar fins que per el mes de Juny del 2013 s'ha obert la central, els regant tenen aigua però clar jo només em demano un petit detall , que ha passat amb els dos camins ramaders que arribaven a Pont de Bar, un des d'Aristot , no haurien de fer dos ponts amples perquè el bestiar que vulguès passar per aquestes contrades no haguès de saltar el canal.
De pas també haurien de tenir present que aquest canal hauria de ser com una autopistes tot vallats de punta a punta perquè així els animals no caurien dintre del mateix.
 
Esta molt bé això de promoure centrals hodroelectriques però també haurien de procurar un cop que les fem que l'impacte medi ambiental fos minim i que tot plegat fos me fàcil i mes natural. No per afavorir una empresa privada hem de putejar als quatre darrers indis que encara gaudeixen de la muntanya .