divendres, 9 de març de 2012

Els Numerets d'en Ticó

El senyor Tico President de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya va presentar un diseny utopic de fer una estacio Conjunta Masella i Molina [noticia].
Molt bé fins aquí res a dir però clar el problema el tinc quan segons el president de Ferrocarrils l'any 2010 la Molina va presentar uns guanys de 273.000 euros , Bé aquí la meva ignorància em fa buscar la memoria del informe anual de la Molina la qual adjunto juntament amb el balanç de situació.
Quina es la meva sorpresa quan veig  que tenen un resultat de l'exercic de 3 milons de pèrdues, bé potser ells parlen de resultat de l'activitat però clar jo entenc que les inversions també s'han d'amortitzar oi?. Perquè clar si parlem del Ebitda aquest ha estat de 648 euros positius, i clar com que les inversions les paguen els contribuients no passa res. 
Ara bé si mirem les perdues acumulades aquestes arriben a 38 milions bonic número i això que no compten les que hi haurà de l'any 2011 perquè ja voldriem veure els números d'aquest any.
Potser el que hauriem de fer es deixar de fer volar coloms, i dedicar-se a fer productiva les estacions d'esquí que gestionen perquè sinó això es insostenible.

de passada si a totes les empreses els hi paguessin les inversions també presentarien numeros comptable magnífics però els demés ens hem de buscar la financiació de les inversions mentre que ells les tenen totes donades i el que mes emprenya de tot plegat que encara treuren pit desprès. Perdoni senyor ticó però trobo que aquests numeros no són per tirar coets i molt menys si parlem de l'any 2010 el qual va ésser magnific en quan a neu, ja veurem els d'aquest any.2 comentaris:

Joana ha dit...

Tot el que té titularitat pública acaba sent un fracàs.

ALP2500 ha dit...

El problema Joana es que encara treuen pit de tot plegat, tots els empresaris de la nostra nació haurien de disposar de les avantatges que disposen aquesta gent i llavors veurien els resultats però clar es tant maco presentar resultats sense tenir en compte les inversions i les taxes de retorn.