diumenge, 1 d’agost de 2010

Estana - Canal del Cristall - Coll de la Canal de Cristall

Avui us parlaré de una excursió que mes aviat es per a cabres envers de persones, la primera part es divertida, fàcil i assequible a tothom, es la que va d'Estana fins els prats de Cadí , aquesta part es fàcil i maca sobre tot quan arribes als Prats de Cadi i pots veure les vaques com campen per les seves. Fins aquí tot fàcil, desprès es quan ve la pujada es la segona consisteix en el aproximament a la Canal de Cristall molta pujada per mig de una tartera fins arribar als peus de la Canal i aquí es quan comence el calvari, no hi ha res fressat a part de quatre pintades de un PR i el problema es que puges una passa endavant i en baixes dues enrere. aquesta es la situació de la canal hi ha molta roca molta alta fins que arribes al final . la veritat que hi he anat tres vegades i no tingut nassos de trobar la famosa font dintre de una cova, dec esser de poble. Dons un cop arribes a dalt la vista es impressionant han passat tres hores des de la sortida d'Estana però allí dalt sempre que sigui l'amo del mon.

Després veus que la distància que has fet no passa de sis quilometres , en el trajecte m'he trobat a dos senyors que baixaven i una senyora amb un gos i una estrangera tota la gent que he trobat per la Canal, la Veritat que si el que es busca es pau allí la troba sencera. i cop esmorzat la baixada no es fàcil perquè te pinta que tinguis que caure en qualsevol moment però quan arribes a la font de prats de Cadi bufes, ja has fet la part mes difícil , després només toca arribar fins estana per agafar el cotxe, el problema d'avui es que algú li ha fet gràcia el meu cotxe i la ratllat de punta a punta, bé si així li hem alegrat el dia paga pena tot plegat. Dos horetes es el que m'ha costat la baixada.

Bé la setmana que bé marxo a fer el Camí de Sant Jaume per tant deixaré de dir tonteries duran uns dies, però abans de marxar encara tinc que veure les votacions d'Isòvol que com deia aquell escrit de l'estació del meu municipi, els habitants d'Isòvol han vist la llum i volem rectificar, no van tenir present allò de que mes val boig conegut que savi per conèixer, perquè els hi ha resultar que el savi era només d'apariencia, A veure si el consell Comarcal pren nota del poble d'isòlvol i fan el mateix amb la presidència.

Per cert avui encara he tocat neu i molta en hi ha dintre de la canal.