dijous, 26 de gener de 2012

a més empadronaments major import de subvencions

Estava llegint al regió 7 que la Diputació de Girona  ha aprovat la partida de mig milió d'euros destinats als municipis de menys de 500 habitants de la demarcació , aquesta subvencio es repartirà entre el 87 municipis que no arriben als habitants i que rebran un fixe de 4000 euros, mentre que l'altre subvenció anirà en relació als habitants de cada municipi.
D'aquesta línia d'ajudes a la Cerdanya li pertocaran un fix de 28.000 euros per als set municipis de la banda gironina que tenen menys de 500 habitants, és a dir, Fontanals, Bolvir, Ger, Isòvol, Urús, Das i Meranges. A més d'aquesta ajuda de 4.000 euros en rebran una altra en funció del padró, la llista del qual encapçalen Ger i Fontanals amb 467 i 465 veïns i tanca Meranges amb 97. Les ajudes es canalitzaran a través d'una convocatòria de subvencions per finançar despeses habituals en tots els consistoris com ara les derivades de la construcció, reparació, conservació i manteniment de camins, edificis, instal·lacions i equipaments de competència municipal. Les ajudes de la Diputació podran finançar fins a un màxim del 90 % de la despesa triada per l'Ajuntament. 
Jo em demano no seria mes factible que envers de subvenció per habitant ho fessin per quilòmetre de carretera existent o per espai d'aquesta manera no provocaríem l'empadronament massiu de gent que només viu a la nostra comarca els caps de setmana. La veritat que aquest es un dels punt que fa que les cases grans de la comarca potenciïn l'empedronament per rebre mes subvencions envers de mirar altres coses. [noticia]
 

1 comentari:

Joana ha dit...

Ara esteu emprenyats pel tema del túnel, però quan tota aquesta gent paga els impostos que reverteixen en el vostre poble i no demanen res a canvi, ningú no es queixa. El tema, no està tant en el que l'ajuntament rep, sinó que molta gent es va empadronar on es va comprar la segona residència per desgravar la hipoteca o per rebre alguna ajuda per algun pare o mare. No sé com s'ha de gestionar aquesta tema.