dimarts, 30 de desembre de 2008

Un Olentzero o un Caga Tió, signes diferencials de dues nacions


abans un Olentzero o un caga tió que no pas els reis mags d'orient i molt menys el Santes Claus aquest americà, però clar a Navarra també tenen problemes amb l'aparició de l'Olentzero, sembla que aquests paios del partit UPN no han estat mai nens, o han passat de la infantesa a la tonteria integral de petac, perquè sinó la veritat no s'explica la prohibició d'aquesta festa de tants anys [noticia]
Potser el problema el tenim perquè aquest personatge parla euskera, potser el problema el tenim en que s'ha de prohibir tot lo que tingui connotacións basques, potser el problema el tenim en que aquest vell Carboner pot ésser un terroriste disfrassat, però lo que no s'han posat a pensar aquests senyors d'UPC és que potser el problema son ells.

l'Olentzero es un personatge traidicional navidenc basc, es un carboner mitològic que porta regals el dia de Nadals a les cases Basques. A Pamplona fant Cavalcades però sempre amb la estimada ajuda del UPC de posar trabes perquè la cosa no surti bé, això si que es una manera de fer poble. La Senyora Barcina porta des de l'any 2003 exigint als organitzadors fiances de mil euros per cavalcada mentre que a les dels rei mags tenen dret de pernada. d'Aqui va venir un judici perque els barris es van negar a pagar un sanció que van sofrir i els tribunals van donar la raó als veïns. Els Arguments d'aquest any es que la Esquerra abertzale aprofita la cavalcada per introduir-hi reivindicacions Politiques. Es veu que a Navarra no hi ha llibertat d'expressió .

El neofeixisme d'aquesta alcadesa ha arribat fins i tot a amenaçar als col.labordors de la coordinadora d'adoptar represalies contra ells en cas que ajudin a muntar la desfilada.

A Bilbao també tenen problemes amb aquest vell Carboner. aquest any l'ha fet desfilar un dia abans així no emprenya , quins cullons tot plegat, el poble que perds els seus signes diferencials deixa de ser poble i es torna Colònia

Azkuna, que podria militar tranquil·lament al PP, gosa maltractar a l’Olentzero i, en canvi, inclina el cap submís a Ses Majestats Reials. No sols a les d’Orient, també a les Borbòniques amb palau a Madrid. És un servidor fidel de la Corona espanyola, com els regionalistes d’UPN, com tota la dreta basconavarresa. L’Olentzero no és rancuniós, però ja té preparats els sacs de carbó per a tots ells.