diumenge, 15 de novembre de 2009

Gent de Neu - Gens de Neu. - Gens de la Neu

L'any passat la Casa Gran del Municipi on em va tocar néixer i on estic visquen va tenir la gran idea de fer una festa honorifica a la gent nascuda al municipi o que havia treballat per aixecar aquest municipi treballant en la Neu. La veritat que la Idea era molt bona, llàstima que el començament de la mateixa no va estar del tot encertada Si es vol felicitar a la gent de la neu , no hem de posar Gen de Neu perque això es refereix als gens (genes en castella ) de la neu, i no pas a la Gent que va treballar i lluitar per aixecar el seu negoci i amb aquest esforç va contribuir a fer que el poble es donés a conèixer.

Un cop els vols fer entrar en raó dient que l'han cagat l'única que tenen es dir-te que ets un busca borina i que les coses si es fan amb bona voluntat ja està ben fetes, la veritat que si a més de bona voluntat hi posessin interès poder si que estarien ben fetes. Però el que no han descobert aquesta gent del meu Municipi es que una de les coses mes maques que es diferencia del demés es la nostra llengua que hem de cuidar i procurar millorar, I amb el pressupost que es mou la casa gran d'Alp com a mínim podia disposar de un llicenciat amb llengua Catalana per corregir totes les faltes d'ortografia.
Només desitjant que aquest any hi posin el mateix interès i molta més voluntat perquè no fem el ridícul amb segons quines faltes d'ortografia. Perquè aquesta es la imatge del meu poble, no de la gent que malauradament l'està governant tant malament.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bones,

Fins ara, els teus comentaris eren més o menys encertats, però coherents amb la ideologia que manifestes en els escrits.

Crec que, en aquest cas, t'has endinssat en un terreny poc ferm. I m'explico, si el teu inici de blog diu: "TINC QUATRE LECTORS ALS QUI CADA DIA ELS HI HE DE DONAR LES GRÀCIES PERQUÈ LLEGEIXEN AMB MOLTES GANES ALLÒ QUE JO ESCRIC MOLT MALAMENT", acceptes que val el fons i no la forma, entenent com a "malament" des de visions contràries a la teva a la poca cura que tens envers la ortografia. Així doncs, la mateixa voluntat que demanes per als altres, a favor de la nostra llengua, és la que a tu et falta. Una manca de coherència en l'argument d'aquest escrit. I no entraré a mencionar exemples de faltes, que n'hi ha moltes, no cal.

També volia comentar les paraules: "la Casa Gran del Municipi on em va tocar néixer i on estic visquen", recorda al final de cada programa de TV3-Polonia quan el Montilla, irònicament diu "Visca Catalunya - Visc a Catalunya" (com podria viure a Andorra i ser-ne president).

Per últim, només mencionar que, si el mal govern del municipi que propugnes, és causa i l'argumentes amb aquests tipus de comentaris,
que segueixi governant forces anys més (amb algun que altre canvi de personatges, és clar), amb tot el meu respecte cap a la Gent de Neu. I és més barat un diccionari o un corrector WORD que un llicenciat "en" llengua Catalana, fins-hi tot és més barat el temps d'alguna persona per a tenir cura de l'ortografia i no perdre'l en altres propòsits menors.

PD. Sóc un freqüentat del teu blog, i fa pocs dies parlaves del proper alcalde d'Alp. No ho entenc. Diria més, això sí que fa pudor de fems i barbes.
Tot i aquesta humil crítica, felicitats i et seguiré llegint. Visca Alp.

ALP2500 ha dit...

Bé anònim en primer lloc t'he de donar les gràcies per la teva participació, llàstima que no hagi estar una participació anònima però bé cadascú actua com millor creu,sempre es Bo que hi hagi algú que pensi diferent que tú, Jo de narrativa no en tinc , dic les coses com les penso i si en dic moltes a vegades no tinc clar el que he dic, en quan a les faltes d'ortografia jo soc el primer en reconèixer que en tinc moltes i que faig servir el corrector, però be a mi m'agradaven mes les matemàtiques que no pas les lletres i això que En Jesus Bello es va esforçar molt a base de patacades a veure si n'aprenia.

Jo el que tinc clar en quan al govern municipal que cada cop que passa un alcalde aquest fa bo l'anterior i que vols que et digui d'aqui quatre dies resultara que el Sr Tajà ha estat el millor que hem tingut durant l'etapa no franquista, tot i la rèmora de el Palau de Congressos.

Pere Secases

ALP2500 ha dit...

En quan al proper alcalde del municipi potser podiem posar en marxa les idees d'en Joan Carretero, Regeneració política i fer que el jovent fos el que manés en aquest alcaldia.

També t'he de ressenyar que un es d'un poble on se sent a gust sigui fill d'allí o no, això es independent, i Jo la veritat no em sento a gust en un poble on un dia et diuen A i desprès canvien a B i no tenen la decència de informar-te del canvi. En qual al femer i les Barbes. Potser més critic amb en Salvador no hi ha estat ningú, però jo tinc clar una cosa que es diferenciar la política de l'amistat, i ara per sort o per desgràcia no ho tinc clar ell no mana.
En quan a la Gent de la Casa Gran, t'he de recordar que jo vaig anar amb la llista que ara governa, però jo vaig anar amb aquella llista amb una condició que feien la llista perquè el sr. Rosell no pactés amb el Rigola i no manés, ara quatre dies desprès es la meva llista qui pacta amb el sr Rosell, que vols que et digui jo.

Però que jo sigui un inculta i no escrigui el català correctament i sense coherència no vol dir que la Casa Gran del Poble on visc no ho hagi de fer. Ells tenen l'obligació de com a mínim intentar que la llengua catalana no sigui malmesa, jo no tinc cap imatge pública, però ells si, i ells representen a tot el poble, fins i tot representen a un pagesot com jo. Per tant he de demanar-lis que ells que tenen mitjans dons que utilitzin la llengua de la nostra nació correctament. així jo en podré aprendre d'ells.

Pere Secases:
Bé anònim en primer lloc t'he d'agreir la teva participació, llàstima que no hagi estar una participació anònima però bé cadascú actua com millor creu,sempre es bó que hi hagi algú que pensi diferent que tú, Jo de narrativa no en tinc , dic les coses com les penso i si en dic moltes a vegades no tinc clar el que he dic, en quan a les faltes d'ortografia jo soc el primer en renconèixer que en tinc moltes i que faig servir el corrector, però be a mi m'agradaven mes les matemàtiques que no pas les lletres i això que En Jesus Bello es va esforçar molt a base de patecades a veure si n'aprenia.

Jo el que tinc clar en quan al govern municipal que cada cop que passa un alcalde aquest fa bo l'anterior i que vols que et digui d'aqui quatre dies resultara que el Sr Tajà ha estat el millor que hem tingut durant l'etapa no franquista, tot i la rèmura de el Palau de Congresos.

En quan al proper alcalde del municipi potser podiem posar en marxa les idees d'en Joan Carretero, Regeneració política i fer que el jovent fos el que manès en aquest alcaldia.

Tambe t´he de resenyar que un es d'un poble on se sent a gust sigui fill d'allí o no, això es independent, i Jo la veritat no em sento a gust en un poble on un dia et diuen A i desprès canvien a B i no tenen la decència de informar-te del canvi. En qual al femer i les Barbes. Potser més critic amb en Salvador no hi ha estat ningú, però jo tinc clar una cosa que es diferenciar la política de l'amistat, i ara per sort o per desgràcia no ho tinc clar ell no mana.
En quan a la Gent de la Casa Gran, t'he de recordar que jo vaig anar amb la llista que ara governa, però jo vaig anar amb aquella llista amb una condició que feien la llista perquè el sr. Rosell no pactès amb el Rigola i no manès, ara quatre dies desprès es la meva llista qui pacta amb el sr Rosell, que vols que et digui jo.

Però que jo sigui un inculta i no escrigui el català correctament i sense coherència no vol dir que la Casa Gran del Poble on visc no ho hagi de fer. Ells tenen l'obligació de com a mínim intentar que la llengua catalana no sigui malmesa, jo no tinc cap imatge pública, però ells si, i ells representen a tot el poble, fins i tot representen a un pagesot com jo. Per tant he de demanar-lis que ells que tenen mitjans dons que utilitzin la llengua de la nostra nació correctament. així jo en podrè aprendre d'ells.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb moltes de les coses que dius. Potser comencem pel final.

Jo tampoc represento a ningú, tan sols a mi mateix. Però sé que és aquí, per un mateix, on es comença a treballar, poc originalment dit, a posar un gra de sorra a favor de qualsevol propòsit, sigui llengua o autodeterminació.

Qui sap, i coneixent una mica el teu recorregut polític, potser algun dia representaràs molt més que idees, llavors haurem de correr a pulir la forma. Per cert, tu no entres dintre els límits de "joventut"?

També tinc els meus dubtes sobre si cada alcalde fa bo l'anterior, en primer lloc perquè de vegades és més alcalde el que no firma que el que surt a la foto, però sobretot, perquè cada alcalde actua en un context i circumstàncies diferents, la crisi per posar un exemple. I si alguna cosa ha fet aquest trist-partit municipal, és engruixir les arques amb innumerables subvencions, que per ser del color que és, hem rebut, això sí, força treballades. L'època de bonança amb llicències d'obres s'ha acabat per molt de temps. Per sort.

Sí que tinc clar que, per ser bon alcalde fa falta moltes coses, entre elles rodejar-se de gent competent i saber delegar, no tenir interessos més enllà de servir al poble desinteressadament, i fins-hi tot, certa vocació i molt temps per dedicar-hi. Malhauradament, aquest tipus de perones escassegen. Encara que algun en trobaríem.

La regeneració sempre és bona, i en èpoques dolentes, la gent aprèn a espavilar-se. Però esperem que no sigui a través de pactes incoherents i amb una finalitat que no sigui la de governar dignament.

Per últim dir-te, només faltaria, que política i amistat són dos aspectes diferents, que poden anar agafats de la mà, només cal respecte per part de tots, i això és el que sovint falta i ha faltat.

En Salvador, des del meu punt de vista, té molta vocació i potser m'atreviria a dir que és força competent, però ell SOL no podia fer front a tants aspectes. Possiblement és una de les persones que més s'estima aquest poble, i prova n'és tot el que ha fet i farà en el temps. En Cosme, també té vocació i sobretot dedicació, molt professional (amb en Josep Maria) però no és ell el que sobra ni comparteixo que per arribar al "poder" s'hagués venut.

Si tots busquem una mateixa finalitat, el benestar i progrés, perquè no treballar plegats deixant interessos personals a part. Alguns en diuen crítica constructiva enfront deconstructivisme, i que això passi més enllà de la frontera de l'Ebre, m'és igual, però al nostre poble de quatre gats ...

És cert que la política municipal té repercussions a més altes esferes, però són aquestes esferes les que impossibiliten una bona tasca de govern. No crec massa en partits municipals, sí en persones que volen treballar pel poble, i és en un poble on tots ens coneixem.

En fi, perdona per aquest rotllo, ha estat força productiu. I "no gens menys" crec que siguis inculte, si així fos, no gastaria ni un respir més en escriure. De fet, gràcies per llegir les banalitats que escric. A reveure.

Anònim ha dit...

Només volia afegir que, a favor teu, és molt digne i coherent haver sortit del pacte de govern mantenint la teva posició de no anar agafats de la mà amb Rosell i altres personatges "marbellencs". Només per això, ja t'has guanyat el respecte de molta gent.

ALP2500 ha dit...

bé anònim. em primer lloc i encara que sembli estrany estic encantat de poder debatre els problemes municipals amb algú,estem en un poble en el qual les coses sempre es diuen per el darrera i amb malícia, i per fir he trobat algú que diu les coses com les pensa.

Et faré dos ressenyes dels meus antics companys de partit. En Cosme es una bona persona, però no te caràcter (des de el meu humil punt de vista per ésser alcalde, un alcalde ha de disposar de autoritat i no de fer d'home de palla.
Amb això em refereixo que si don una paraula ha de mantenir-la fins al final sinó llavors es perd tota credibilitat.
En quan al Josep Maria, jo l'entenc que s'hagi allunyat del govern aquest de conveniència. Ell te les idees molt clares.
d'en Salvador només et diré que te mancances però te una virtut que s'estima el seu poble, se l'estima i se'l coneix.
De la resta de l'equip de govern no opino.
En quan a la regeneració política, que sigui el jovent el que ha de agafar les regnes de la mula i que tirin del carro.
Jo com fa molt de temps que tendeixo mes cap a la jubilació que cap a la Joventut m'encantarà veure com evoluciona tot plegat

Per cert com diu en Salvador Picas mes val ésser amo de casa petita que minyó de casa gran.
això ho dic perquè ja va sent hora que el jovent digui prou i imposi les seves idees, i ha de ser aquest el que decideixi com vol el seu futur, no em serveix que sigui la gent la gran la que decideixi com han de viure els seus net, potser que els hi donem la paraula a ells.

ALP2500 ha dit...

En quan a les meves aspiracions polítiques,nomès dir-te que per la meva feina no em puc permetre el luxe de treballar per el meu poble,potser més d'un hauria de fer el mateix.
Això de estar situat en alguna regiduria la qual et depen la teva feina comença per fer farum. Això em recorda quan el senyor Tomas era regidor de l'Ajuntament d'Alp i portava el enllumenat públic, Aquesta situació no és eticament correcte encara que sigui l'únic que hi hagi en el poble, abans buscar una empresa de fora que no pas donar peu als mal pensats.
Això es com la dona del Cesar que ha de ser i aparentar a l'hora.
I per acabar vull parlar de un vei del poble , però que trobo que s'ha fet una injusticia amb la seva persona , parlo de una carta enviada a un empresa demanant respecte amb la Casa Gran i amb les delicadeses de sempre demanant justícia. Justícia seria que ells que barregen feina i política i que disposen del poder facin utilitat del mateix per imposar les seves idees . La gent te el dret de discrepar i de opinar el que vulgui només faltaria, i la Casa gran no pot demanar respecte per els demés quan ells no s'apliquen la mateixa norma.En quan a que aquesta persona s'ha de sotmetre als que per desgràcia ens manen , jo em pensava que amb la mort d'en Ciscu tot això s'havia acabat però les arrels han restat en més d'un.
Hi ha gent que confon treballar per el poble amb treballar-se al poble, i treure profit del mateix, això es el que s'ha de netejar i per això demano regeneració política.

ALP2500 ha dit...

I per acabar m'agradaria parlar de les famoses subvencions. mira des el meu humil punt de vista. Quasi bé totes les subvencions no cobreixen la totalitat de la inversió, per tant hem de aportar calerons per quadrar la citada inversió. Que vull dir amb això si hi ha una subvenció per realitzar una inversió que es prescindible, estem mal baratan els nostres recursos, perquè amb la condició de agafar aquesta subvenció estem llençant calers per no res, ja que la inversió citada no es imprescindible , amb aixó vull dir que potser hem de revisar les comptes de despeses abans de demanar subvencions per demanar.
El Cas mes clar es el famòs Palau de Congressos el qual es va començar a fer per una subvenció de 600.000 euros i ha acabat costat 5.000.000 d'euros tot un edifici funebre per el nostre poble.