dissabte, 19 de juny de 2010

El Turisme Pirinenc, una questió de sort

La veritat que per el matí a part dels quatre que només anaven a mostrar vestit, hi havia gent de tot arreu del Pirineu, un centenar de persones, després de la presentació de rigor va començar la conferència . Anton Clave va parlar de les tendències del sector turístic. La veritat que des de el meu punt de vista es va fer llarg, molt llarg.
Desprès va tocar el torn a l'Aureri Bisbe, ell va parlar del sector de la neu, i de l'embelliment que està sofrint per exemple el japó amb la gent que fa que l'estacions perdin clients.
Tot seguit va parlar en Truñó amb la ciència ficció de sempre dels jocs Olímpics del 2022 que no veurem ni en pintura, però be si això il·lusiona a la gent qui soc jo per dir-hi res.
Va tancar aquest segon bloc en Niubó amb l'esqui nòrdic, la presentació de l'esquí nòrdic va ser com entrar en un túnel de temps i anar 20 anys enrere quan es presentava l'esquí alpí, les mateixes idees amb els mateixos projectes .
Desprès d'això quatre preguntes de rigor i va acabar el mati en senyor Pep Palau parlant de la beguda del Pirineu. tot seguir va començar el dinar.

Per la tarda desprès de parlar de la Ruta Comtal (la Cerdanya no ens afecta) vam veure tres experiències de com aprofitar els nostres recursos i treure suc dels visitants. la veritat que de els tres jo em quedo amb l'experiencia de Zerain, aquesta gent te molt clar que els mes importants son ells i desprès la gent que ens visita, jo nomès desitjo que a la comarca de la Cerdanya hagin pres nota i hagin aprés que es molt mes important una persona que viu i treballa aquí que un que només ve a deixar els calerons.
Els ideals polítics de Zerain que no tenen partits, ni dependències, On dediquen tota la vida i el treball al sector primari perquè aquest faci créixer el sector terciari o turisme. La veritat que escoltar el tècnic que va fer la presentació donava gust agafar les maletes i anar-hi de visita.
En el torn de preguntes com sempre els d'aquí va voler treure pit dient que nosaltres tenim el mateix, la veritat que aquesta gent que va fer les preguntes no es va mirar el melic abans d'obrir la boca.
I per acabar el xou de sempre de cent persones varem passar a cent cinquanta, i jo em demano el senyor Nadal necessita tanta escolta, la veritat que entre els dos mossos d'esquadra i la panda de xucladors pilotes i llepaculs arribaven a una cinquantena. President de el Consell Comarcal, alcaldes de la comarca, directors de empreses vinculades a tot a la comarca. No calia fer-se la foto amb el Conseller , aquí només es venia a parlar del turisme pirinenc, no pas de fer la rosca al Nadal.