dimarts, 30 d’agost de 2011

El Cóc de Roca Esperança


Ingredients:
Farina
Oli
Aigua
Sal
Sucre
Llevat
Ou





El cóc te un origen medieval que podria estar apresa dels romans, es una coca dolça 
Antiguament els coc i les coques es preparaven pel final de la quaresma i tenen la ase amb la massa de pa i oli.
la farina s'ha de barrejar amb l'oli, aigua, sucre, llevat i un pessic de sal. Treballem la massa amb tots els ingredients esmentats i la deixem reposar una hora en un lloc que no sigui humit i no hagi corrent d'aire, així la massa augmenta el seu volum al fermentar.
Desprès aplanem la pasta amb un corró estenent-la amb 3 cm de gruix i hi fiquem també oli i sucre a dins del coc i es tapa amb un costat i l'altre per tancar-ho i també es tanquen els extrems, s'espolsa sucre i oli pel damunt i es fica dins el forn per coure. 
Si en teniu ganes de provar-la podeu venir a 2/4 DE NOU del mati a roca esperança  del diumenge 11 de setembre que farem un tast de Marsellana i Coc abans de pujar a Roca Castellana a posar l'estelada al seu lloc.