dijous, 1 de setembre de 2011

Les Coves d'Anes, una excursió familiar


 Aquesta Cova la podem trobar en el municipi de Bellver de Cerdanya, sobre el Càmping de la Solana i la Serradora de Bellver, on comença el camí que porta a la Pedrera d'anes deixem el cotxe al costat del camí i comença una caminada muntanya amunt fins a trobar la cova es mitja hora de bufets i cop arribes al cim ja trobes darrera uns boixos la cova. te un recorregut de poc mes de 300 metres amb extenses galeries.
Dintre aquesta troba van trobar restes arqueològics del Bronze mitja fins i tot van trobar una picassa polida, punxes fetes d'os i materials ceràmics del Neolític i el Bronze antic,
Bé hem començat a entrar a la cova a 3/4 de 16 hores la veritat que un començament la cova esta bastant deteriorada, degut a la gestió humana i les ganes que te la humanitat de conservar les coses que no son seves, com sempre aquesta ha estat assaltada, i resten poques estalactites i estalagmites penjant per les parets, un cop hem arribat a la part de la porta petita les coses canvien i allí podem gaudir de sales plenes de estalactites i estalagmites que treuen el singlot de cop la veritat que paga la pena tota la Caminada per poder gaudir d'aquesta exposició, si podeu no us ho perdeu.

.

6 comentaris:

Joana ha dit...

Fa temps que no vaig a cap cova i d'aquesta fa temps que en tinc ganes, ja havia llegit que valia la pena. Però cal trobar a qui no li fan por per poder-hi anar.

Joana ha dit...

Sóc una ignorant, que és una picassa? Ho he buscat a Sant Google i no ho he trobat

ALP2500 ha dit...

Be Joana a Can Fanga li dieu Destral,per nosaltres sempre serà una picassa (es una broma res a dir ja ja), en quan a visitar la cova d'anes no et preocupis no fan gens de por, a part de ésser una cova fàcil de visitar, només s'ha de vigilar una mica perquè el terra estava bastant humit i patinada com una pista de gel, qüestió d'anar en compte i tot arreglat

ALP2500 ha dit...

http://www.enciclopedia.cat/fitxa_v2.jsp?NDCHEC=0131699

Joana ha dit...

Coses de l'idioma, aquesta no la sabia, però es pregunta i ja està!
Doncs si el terra està humit i relliscós ho deixaré per més endavant, no fem bromes amb el genoll ara que comença a estar en condicions i vull poder començar la temporada d'esquí quan comenci.

ALP2500 ha dit...

bé Joana si es així , millor perquè aquest any hi ha moltes abelles i com diuen els avis any d'abelles any de neus.