dissabte, 10 d’octubre de 2009

FORMATGE DE MERANGES, UN PRODUCTE A PROVAR


avui vull parlar-vos de un producte de la nostra terra, el formatge de Meranges, aquest producto el podeu trobar als mercats de la comarca o a moltes petites botigues de la nostra comarca, està elaborat a ma per un petit industrial, gran venedor de catifes, que es l'Albert Pons. La veritat es que el producte val la pena provar-lo, llàstima que aquesta comarca això dels productes agraries passa com pot no s'han sabut ajuntar tots els petits comercials i industrials per fer un producte amb denominació d'origen i vendre Cerdanya al resta de la nostra nació, potser es degut a que el Consell Comarcal que amb altres coses es pioner també ha sabut agafar les el rendes i fer-se amo i senyor de aquestes coses.


Formatge de la Vall de Meranges (Cerdanya) semisec i elaborat amb llet crua d'ovelles xurra, (zamora), lacoune (França), latxes (País Basc) i ovimed (Catalunya). De coagulació enzimàtica, pasta premsada i textura ferme, i escorça natural. Gras. Pes: 0,50 Kg. Olfacte penetrant característic dels formatges de llet crua, gust semblant al Idiazabal però a la catalana, gustòs penetrant. El Mas del Cisco està cituat a 1600n envoltat de muntanyes on pasturen els 300 caps que l'Albert treu a alimentar-se amb la millor herba de la Cerdanya

Si algun cop aneu a Meranges la veritat que no us podeu perdre una visita a la granja de l'Albert i si teniu la tentació de comprar un formatge dels seus la inversió que fareu segur que us proporcionar uns plaers inimaginables.[formatges de cerdanya]