dijous, 18 de març de 2010

La Tosa d'Alp,Das Urís i Bagà fins el poble de Urús, una excursió expectacular
Avui amb l'amic Lluis ens hem calçat els esquís hem pujat al cim de la tosa i hem fet l'excursió que va des de el cim de la Tossa (2537 metres) fins el diposit de la cal, que es troba tocant al municipi de Urús, fregant el peatge del Túnel del Cadí (1200 metres), Es una excursió expectacular on la tranquilitat, la pau el silenci es magnific a part de que tens el gust d'anar trobant ramats d'isards que comencen a treure el nas per les muntanyes.


les primeres pales son increibles amb una neu al començament geladeta i desprès a començar a transformar, desprès de fer totes les baixades i arribar al cruïlla de el torrent de Coll de Jou hem anat baixant com en un border-cross fins arribar a la font Llebrera, on hem fet una paradeta per tastar l'aigua que de alli surt i hem seguit avall fins arribar al pont on es esperava un cotxe i tornar cap a Masella.


Dues hores ens ha costat tot plegat però ha estat magnific. llàstima que no hi hagi un intinerari que ensenyi aquest camins. ons es barreja esquiar i gaudir de la natura. Potser seria una manera diferent de treure el estress que porten molts esquiadors quan pugen a esquiar i d'aquesta manera el xoc de la tranquilitat de la montanya amb el seu extress els hi seria relaxant.