dissabte, 16 d’agost de 2008

Un Poble net , un Poble per visitar

Avui us parlaré de tenir animals domèstics a casa, fins fa poc tenir un gos a casa només ho feien els pagesos i els caçadors els primers per treballar i els segons per poder gaudir del esport de la caça, i a mes quan els carrers eren de terra i a mes estàvem envoltats de vaques i ovelles, on els dipòsits dels animals no produirà molèsties , però els pagesos es van jubilar i la gent va deixar de tenir animals per treballar a tenir animals de companyia , tenir gossos de tot tipus , i clar tots aquests animals han de fer les seves necessitats, i aquí és on venen els problemes, un poble com Alp que es dedica íntegrament al Turisme, no pot tenir tots els seus carrers, jardins , parcs plens de merda de gos, perquè clar en altres llocs, a la gent que tenen gos se els hi ensenya que s'han de emportar les necessitats dels mateixos i deixar-los en el cubell de les escombraries , Quan veus algú que porta una bolseta per posar la merda del gos fins i tot fa gràcia perquè ningú ho fa , i clar mica a mica els carrers semblen femers envers de ésser uns carrers nets perquè la gent pugui gaudir dels mateixos, a Barcelona s'ha acabat posant multes a la gent que es incívica , voleu dir que nosaltres no podríem fer lo mateix. Fins i tot aquí poden fer com han fet en altres lloc i destinar una espai als animals perquè pugin fer les seves necessitats amb pau, un pipi-can o alguna cosa així, llavors ens estalviem que els nens que vagin al parc o als jardins del municipi a jugar no ens trobin amb segons quin pastís.


Per acabar avui us vull parlar del Lacerta Agilis, Llangardaix autòcton que tenim a la zona de la Pia i que hi ha gent que posa en dubte que existeix perquè no l'ha vist mai, bé jo per aquesta persones els hi demanaria aquelles que cada diumenge van a missa si han vist mai al senyor aquell que hi ha a la creu, per tant si em poden explicar perquè sinó l'han vist perquè hi creuen .

4 comentaris:

Unknown ha dit...

Les "merdes" de gos són un problema pel vostre municipi i per molts. Això s'acaba sempre igual, primer una campanya informativa i després multes. Els humans en general estem fets d'una pasta que si no ens multen la majoria no canviem els hàbits. Tens tota la raó quan dius que un poble turístic una de les coses importants és la imatge. De fet les primeres tres paraules d'un resum d'una visita sempre són " un poble ( ciutat) preciós, nettttttttttt i és en la tercer lloc on destaquen el que més agradat. Només una aportació, quan diuen nettttttttt sempre ho allarguen.
Nosaltres a platja a banda de les merdes de gos, tenim un altre problema que és diuen xiclets. Aquesta goma de diferents colors que un cop al terra agafa unes formes i figures que acaben sent tot un problema. També els nostres gestors del municipi a l'hora d'escollir el terra no van pensar en el seu moment amb aquest problema. El problema no és dels que van escollir el terra, el problema és dels que llencen aquesta goma al terra.
Curiós el món dels turistes d'altres països que malgrat no fer-ho a casa seva aquí aprenen sempre lo pitjor, o sigui que després de 24 hores ja han patit un canvi de comportament cívic.
Ara tenim part del passeig i del barri antic del port amb aquest decorat més alguna merda de gos que encara s'escapa.
En definitiva el problema principal radica de la poca cura i responsabilitat de la gent, si aquí li sumem que pel que dius, el vostre ajuntament no fa res, malament, malament!!!!

ALP2500 ha dit...

Estic totalment d'acord amb tu mar però hi ha pobles on la merda de gos has d'anar fent eslalom per esquivar-la i nassos tampoc es això, ja se que els animals no tenen cap culpa, però entre els que campen sols per els carrers i els que treuen a passejar això al final es un caos de merda i pixats per tots els carrers , i a la primera que cridis o diguis alguna persona al propietari d'algun gos recordant-hi-li el poc civisme que te ja tens el merder a damunt. Si això es la Catalunya del futur em quedo amb la del passat

Anònim ha dit...

bon dia !!!!!.- avui has tocat un tema de merda, parlant clar i cristia.- t explicare, que durant uns dies al istiu, jo estic a palamos, be, dons et dire amic pere, que en el lloc on jo trec el meu gos "el pedró",soc l unic que treu la caqueta del gos i la tira a les deixalles, i et diria mes, crec que soc l´unic, que la resta del amos de gossos sél mirant malament i mes aviat amb cara de "pardillo".- segur que aquesta gent si son de bcn, ja s ho mirant mes aixo, perque saven que alla, els hi tocan la butxaca.-

ALP2500 ha dit...

Gràcies Txemari per participar, tens tota la raó, quan t'han rascat la butxaca un cop per efectuar una cosa d'aquestes desprès t'ho mires de un altre cop, però lo més gros del tema es que encara sembles que sigui tu el dolent de la situació quan son ells els que deixen que els seus animals fagin les necessitats on vulguin.