divendres, 20 de març de 2020

Joaquin Luna i el seu escrit sobre el llestos que sóm els ceretans

Aquesta tarda m'agradaria fer referència a l'escrit de la vanguardia que parla de lo llestos que són la gent de la cerdanya [noticia]
Desprès de fer el ploramiques de cara a la galeria amb el seu estatus social, comença l'atac, primer critica als habitants de la cerdanya dient que encara que visquin i treballin a la comarca aquesta no es seva. això em sona al discurs unionista, la terra no es teva encara que la treballis i visquis aquí, la muntanya es de tothom, i aquest tothom es dedica a mantenir-la neta, a cuidar-la a passejar el bestiar i moltes coses mes, si us plau ja estem tips d'aquesta manera de dir de la gent de fora.
I clar que la gent de Cerdanya tenim por del Coronavirus i amb un gravant perillós, la mitja d'edat de la gent d'aquesta comarca es alta, molt alta, i això pot provocar una massacre.  I ens dona la solució que tanquem les botigues i ja està , Jo només li vull dir aquest senyor que mestres que ens volen ensenyar el que hem de fer o com ho hem de fer n'hi ha cada dia i si aquesta gent que ens vol ensenyar a viure dediqués aquest temps a millorar la seva , segur que viuria millor. 
I jo mira fins i tot puc arribar a entendre a la gent que vol deixar la gran ciutat per passar la quarantena a la segona residència, però això no li dona dret a treure la moto per anar a la muntanya anar a fer esqui de muntanya i moltes coses mes  potser si una vegada haguessin vingut a la seva segona residencia s'haguessin quedar a casa no passaria res, però venir a la muntanya no es per estar a casa,ells volen gaudir dels privilegis d'estar aqui dalt sense restriccions i això no toca ara. I aquesta gent no es defensable de cap manera. , Per tant senyor Joaquin Luna abans d'opinar contrasti les situacions no ens val només les seves.  

2 comentaris:

Jordi ha dit...

El vaig llegir l'altre dia i la meva opinió inicial, encara la mantinc.
Es un poca solta de merda i un classista.

ALP2500 ha dit...

la veritat Jordi es que es fan una mica pesats aquests conqueridors, que ens volen dir com hem de viure, i fins i tot com els hem de tractar, es possible que tinguem una mica de culpa perquè el nostre tarannà fenici , fa que els creuen amb la potestat de dir com hem de viure i que hem d'opinar