diumenge, 12 d’abril de 2020

Dia 31 del Confinament. A punt per sentir "el parte de guerra"

Portem 31 dies de confinament, 31 dies d'escoltat al equip de tècnic de l'estat espanyol dir les seves dites populars, refranys, partes de guerra, les feines que fan i deixen de fer, tot plegat molt arcaic, i amb un olor a florit.
Escoltar al Comitè de Gestió Tècnica, format per un filòsof, un militar, un policia i un guàrdia civil, es clar que et pots esperar per qualsevol cosa, però envers de donar informació sobre el covid-19 haguem de escoltar refranys espanyols, o el detall de tots els treballs que els hi toca fer per llei, com lluitar contra els , baixar gatets dels arbres i moltes mes coses, nassos que això ho tenen que fer sempre no en motius de confinament total.
però quan el consell es dir que ni hi ha mal que duri 100 anys , quan parla del confinament , m'ha deixat bocabadat, bona proposta. gràcies a la saviesa popular ho tenim tot arreglat. 
Parlant de solidaritat ahir va ésser el segon dia que uns veins del  municipi fan servir els apartaments davant de casa meva com a circuit per poder fer còrrer una miqueta, arriben amb el gos el lliguen al balcó de uns dels apartaments es treuen el xandall i comencen a córrer, una horeta fent voltes al jardí dels apartaments acaben i marxant, que voleu que us digui jo els hi tinc enveja, perquè també m'agradaria fer-lo a mí  i m'he d'aguantar amb la bicicleta estàtica.

Com cada dia no voldria acabar l'escrit sense recordar-me dels meus amics socio-llestos, aquells que les seves inicials són identiques a les meves PSC. avui vull parlar de la senyora Eva Granados i la frase del dia noes hora de partidismes. 

Aquesta senyora diu que ara no es hora de partidismes quan es veu que el seu soci de govern mentrestant ells i l'oposició no deixen passar cada moment per fer política, però clar si algú critica la seva maner de gestionar les coses llavors això es partidisme, amb la bandera i com a xaiets al escorxador.

Avui he vist molta gent criticant al Madrid per reduir 10% de la fitxa i el barceloní s'havia reduït el 70%, llavors lloem al Barcelona per solidari i  critiquen al Madrid d'insolidari, com tot abans de parlar de la situació s'ha de mirar la lletra petita. Resulta que el 10% de la reducció del Madrid es de la fitxa anual mentre que el 70% del Barça es mentre duri el confinament, amb un més representa el 6 %. Per tant no són tant solidari i els altres insolidaris tot dependrà del que duri el confinament.

una altre noticia curiosa del diari de Mallorca , diu que el coronavirus ha provocat que els reis de la corona d'Espanya no puguin passar setmana santa a les illes balears, [noticia]

felicitar al País Basc per el seu Aberri Eguna i a tothom que tingueu un bon diumenge de Pasqua