dijous, 16 d’octubre de 2008

Actes Admirables i Actes Miserables

Avui us parlaré de dos casos totalment oposats, un per treure's el barret l'altre per si sol ja diu de quin personatge estem parlant.el primer Cas es el d'en Miroslav un company de la feina que va venir d'Eslovàquia només arribat a la nostra nació ha aprés a parlar el català de nassos a mes de dominar la llengua dels hereus de Felip V, és Alló que es diu que un si vol pot, només es qüestió de acurar-se una miqueta i voler fer les coses, aquest cas el podem contraposar contra molts casos de gent immigrant de les terres de Felip V que porten mes de 30 anys aquí i no han tingut ni la delicadesa de intentar parlar la nostra llengua .Al demanar-li perquè aquesta predisposició a parlar amb la nostra llengua, ell em va vaticinar que això es així perquè la integració es primordial per la convivència. Lo mes admirable es que a mes sigui ell qui et demani si-us-plau que li parlem en català, per així tenir mes facilitats per aprendre aquesta llengua, Chapeau Miroslav.


El segon Cas es un d'aquest casos miserables, que deixen clar com son les persones , lo que diuen i com actuen en conseqüència, ja es allò a vegades val mes una imatge que mil paraules, Estic parlant del "senyor" C.G. per anomenar-lo de alguna manera , gran defensor de la llengua dels hereus de Felip V , ha arribat a tals extrems que pot perdre la custòdia dels seus fills si la seva dona, , que està en tràmits de divorci, justifica que les opinions polítiques del seu marit son perjudicials per als seus fills.Segons el diari de l'altremon noticia d'aquest dilluns els advocats de la seva ex-dona considerant que vehicula les seves protestes contra la societat utilitzant els seus propis fills, això provoca que els seus fills puguin tenir problemes de comunicació amb la resta d'alumnes.

Aquest senyor hauria arribat a l'extrem de prohibir escoltar o llegir qualsevol mitjà de comunicació que utilitzi el Català, vaja el renaixement de la inquisició mes dura, Aquest "senyor" fins fa poc militant de Ciutadans, dona exemple de la democràcia, del bilingüisme que defensen aquest partit, fa pena que desprès paios així vagin de demòcrates i donar lliçons de llibertat i de democràcia, una cosa es lo que venen i un altre molt diferent lo que pensen, aquests hereus del Nazisme a la llarga el temps els posa sempre en el seu lloc.{noticia}

això passa quan la gent confon el bilingüisme amb la imposició totalitària de la llengua dels hereus de Felip v, que no tenen fre de ma i es passen de llarg.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Es certament intolerable l'actitud del sr. C.G. i de tota la colla d'intoxicadors de campen pels mitjants de comunicació del país veí, escampant la merda a tort i a dret i fent creure que aqui, fem com Cronos i ens menjem els nens que parlen espanyol.
Es evidentíssim que a Catalunya es pot viure sense parlar el català, com també ho es que qui te voluntat l'apren sense massa dificultat. Ja sonen rancies aquelles excuses:" es que no quier hacer el ridiculo", "es que no tiengo tiempo para aprender-lo".
qualsevol persona que vingui de for, pot tenir 6 mesos d'adaptació, a paretir d'aqui so segueix sense entendre el català i no sap dir 4 paraules, te un problema, i aquest no es pas de vergonya, de falta de temps ni d'intel.ligència, es de caradura.

ALP2500 ha dit...

Si Jaume tens tota la raó,voler es poder , sempre que un vulgui parlar el català segur que ho aconsegueix, el problema més greu es nostre que deseguida ens rebaixem a parlar al castellà quan tenim el mes mínim dubte, el dia que tenguem la mateixa actuació que molta gent del país valencià o com els gabatxos que t'entenen però volen que parlem amb la llengua que ells creuen oportuns. Llavors potser si que salverem la nostra llengua de la desaparició que esta encaminada.